TERMIČKA OBRADA UBIJA minerale i vitamine: Ovih osam namirnica je najbolje JESTI SIROVE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jun.2023, 19:17

TERMIČKA OBRADA UBIJA minerale i vitamine: Ovih osam namirnica je najbolje JESTI SIROVE!

Da bi ovo povrće zadržalo hranljive materije bolje je da ga jedete sirovo

Neke namirnice nemoguće je jesti sirove, dok postoje one koje termičkom obradom gube svoju hranjivost, vitamine i minerale.

Da li znate koje su namirnice izuzetno zdrave kada se jedu sirove?

Evo odgovora:

Dok će neki od svežih krastavaca napraviti varivo, njih je ipak bolje jesti sirove.

Mogu biti deo salata, niskokalorična užina ili dodatak humusu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Spanać je bogat vitaminima C i E, vlaknima, enzimima i aminokiselinama. Najbolje ga je konzumirati sirovog, kao deo salate, jer kuvanjem gubi ukus i aminokiseline.

Cvekla je hranjiva i obiluje folatom, važnim za razvoj mozga.

U poređenju sa kuvanom šargarepom, sirova je puno hranjivija.

Konzumiranje sirovog paradajza može odgoditi mnoge bolesti, od dijabetesa do bubrežnih kamenaca.

Ako volite luk, imamo odličnu vest. U sirovom luku nalaze se hemikalije koje mogu prevenirati rak pluća i prostate.

Brokoli se ubraja među najzdravije povrće, posebno ako se jede sirov. Ipak, ako vam to ne zvuči primamljivo, ubacite ga na minut dva u vruću vodu i kratko prokuvajte te ga ocedite.

Ako ga jedete sirovog, beli luk vas hrani svojstvima važnima za borbu protiv raka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.