TANKU KOSU je bolje sušiti prirodnim putem bez fena, a uz ove trikove će dobiti VOLUMEN I SJAJ

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2021, 17:45

TANKU KOSU je bolje sušiti prirodnim putem bez fena, a uz ove trikove će dobiti VOLUMEN I SJAJ

Pratite ove savete.

Mnoge žene u nekom trenutku zbog oštećenih krajeva počnu izbegavati sušenje kose fenom, ali bez njega tanka i ravna kosa može izgledati beživotno.

Ako je svejedno ne želite "goreti" fenom ili uređajem za oblikovanje, postoji nekoliko tehnika koje pomažu da kosa osušena prirodnim putem ipak ima puni volumen i sjaj, a i izgleda zdravo.

1. Kosu prosušite peškirom od mikrofibera. Kad je vlažna, kosa je slabija, lomljivija i osetljivija, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pa se vlas lakše isteže i puca. Najveći neprijatelj mokre kose je trenje, pa zato višak vode s vrhova nežno istisnite, umesto da agresivno trljate peškirom po kosi. Omotavanje kose peškirom nakon pranja nije uvek dobra ideja jer gruba struktura peškira utiče na strukturu kose, a vlaga ne može u nju dovoljno prodreti pa se vlas lomi i puca. Najbolje rešenje su peškiri od mikrofibera, jer apsorbiraju dvostruko više vlage i nežniji su prema kosi.

2. Koristite kremu za brže sušenje bez fena. Ako ste posebno nestrpljivi, možete na kosu naneti proizvod za brzo sušenje koji sadrži polimere: oni skraćuju vreme sušenja i poboljšavaju prirodnu teksturu kose, a deluju bez topline. Samo istisnite količinu novčića u dlanove i prođite po sredini i po krajevima kose.

 3. Hidratizirajte regeneratorom koji se ne ispire. Regeneratori i sprejevi za teksturiranje naizgled rade čuda na tankoj kosi, ali obično kosu itekako isuše. Zato upotrebite neki od regeneratora koje ne treba ispirati: delovaće kao dobra podloga za druge proizvode koja će kosi pružiti i potrebnu vlagu.

4. Dodajte penu za volumen. Jedan od najpoznatijih saveta za postizanje maksimalnog volumena je nanošenje pene za volumen direktno na vlasište.

5 Uljem ili serumom za kosu sprečite pucanje vrhova. Budite oprezni pri odabiru ulja jer će teža ulja kosu dodatno opteretiti i uništiti joj volumen. Na tržištu postoji mnogo hranjivih i jeftinijih ulja (poput dečjih ulja) koja kosi dodaju sjaj, a daju neverovatne rezultate na nežnoj i tankoj vlasi.

 6. Naglasite boju sprejem s UV zaštitom. On je poput kreme za sunčanje za kosu - brani kosu od oksidacijskog stresa koji se događa kod prekomernog izlaganja suncu, a često sadrži i kolagen kako bi se kosa dodatno regenerirala i ojačala.

7. Počešljate se dok je kosa vlažna. Na još vlažnim pramenovima isprobajte češalj sa širokim zupcima. Potražite češalj s dužim i mekšim zupcima od proseka jer omogućava četkanje bez da se kosa "izvlači" iz temena, savetuje portal Real Simple.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.