Svi su se zaprepastili kada je sipala konjak u ovo jelo, žiri MasterChefa odmah reagovao VIDEO

Izvor: B92, 13.Jan.2024, 10:56

Svi su se zaprepastili kada je sipala konjak u ovo jelo, žiri MasterChefa odmah reagovao VIDEO

Šestu epizodu MasterChefa obeležio je jedan nesvakidašnji recept. Reč je o piletini u sosu od pomorandže koji je oduševio svojim izgledom, ali i ukusom.

Iako je stručni žiri u početku bio malo skeptičan povodom ove kombinacije ukusa, svaka sumnja u Miličino jelo bila je otklonjena pri prvom zalogaju.

Osim toga, stručni žiri je bio prijatno iznenađen Miličinim kulinarskim umećem kada je celokupno jelo "začinila" konjakom.

U nastavku teksta vam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosimo kako se pravi ovaj famozni specijalitet.

Ulje od nara:

Zagrejati (ne do ključanja) 2/3 suncokretovog i 1/3 maslinovog ulja i u to dodati nanu i nar. Izblendati dobijenu smesu i dodati med, limun i so. Zatim blendati ponovo i procediti. Idealno bi bilo kroz gazu.

Piletina:

Iscediti sok od četiri pomorandže. Naribati koru jedne pomorandže. Naribati 2 cm korena đumbira. Dodati pet kašika soja sosa i tri kašike meda. Naseckati dve čili papričice, pa ovu smesu dodati prethodno navedenoj smesi od nara.

Tiganj na kom je pripremana piletina deglazirati konjakom. Dodati prethodno pripremljenu tečnost. Redukovati sos dok se količina tečnosti ne prepolovi. Dodati so i biber.

Celu epizodu možete pogledati u nastavku:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.