Svi se pitaju ŠTA JE TO NA OBRAZU Jelene Đoković i hoće li proći? Fotografija njenog lica USIJALA MREŽE (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2023, 20:24

Svi se pitaju ŠTA JE TO NA OBRAZU Jelene Đoković i hoće li proći? Fotografija njenog lica USIJALA MREŽE (FOTO)

Jelena Đoković je nedavno uslikana, a fotografije lica naterale su obožavatelje da primete jedan detalj i zapitaju se o čemu se radi.

Supruga Novaka Đokovića i globalna direktorka Fondacije Novak Đoković glavna je tema društvenih mreža ovih dana. Razlog su najnovije fotke koje prikazuju lice u krupnom kadru, a na kojima je nemoguće ne primetiti tamniju fleku. Nalazi se na desnom obrazu, a mnogi su se zapitali šta je u pitanju, zašto nastaje i može li >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da nestane.

Uzroci tamnijih fleka na licu mogu da budu različiti. I sami dermatolozi kažu da ujednačen ten koji vidimo kod mnogobrojnih devojaka na Instagramu - ne postoji. Reč je o iluziji, a sitne nepravilnosti, pege ili flekice su sasvim normalna i prirodna stvar. Ipak, tamnije fleke na licu mogu da budu ožiljci od akni, prekomerno izlaganje suncu ili hormonske promene.

Hiperpigmentacija lica predstavlja proces stvaranja tamne fleke na licu i površini naše kože usled prekomernog lučenja melanina - pigmenta koji daje prirodnu boju našem licu, telu, kosi i očima. Reč je o pojavi koja pogađa veliki broj žena, a tamne fleke se pojavljuju na najistaknutijim delovima tela poput čela, nosa, jagodica, dekoltea i ruku. Mogu da budu različitog intenziteta, veličine i oblika.

U najvećem broju slučajeva, mrlje su benigne i mogu prirodno da nestanu ili izblede. Ipak, većina ovakvih promena na koži može da se ukloni delovanjem. Postoje različiti tretmani koji za cilj imaju skidanje fleka sa lica i tela, ali pre nego što reagujete, važno je da ustanovite koju vrstu hiperpigmentacije imate.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.