Sveto drvo naših predaka! Napitak od lipe smiruje živce i olakšava disanje - čini čuda za telo (RECEPT)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Apr.2023, 09:18

Sveto drvo naših predaka! Napitak od lipe smiruje živce i olakšava disanje - čini čuda za telo (RECEPT)

Koristan je u borbi protiv arterioskleroze, upale vena, angine pektoris i infarkta

Lipa, sveto drvo naših predaka, od čijeg drveta su se pravili kipovi božanstava i stvari koje se koriste u kući, poznata je i po tome što se od njenog meda pravila medovina, kao i da čuva od uroka i zlih sila, od udara groma, te zato danas u nekim krajevima Srbije, možemo videti grančice lipe ispod krova, kao zaštitu od groma. Kod starih Slovena, lipa je bila povezana sa boginjom ljubavi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ladom. Ja toliko volim opojni miris lipe. Lipa je drvo lepote.

Čaj od lipe podstiče cirkulaciju, poboljšava varenje, ublažava bolove prouzrokovane gasovima, efikasan je za izbacivanje sluzi, olakšava menstrualne bolove, pospešuje apetit i ublažava nervozu i simptome anksioznosti.

Pravi se jednostavno: jednu kašičicu cvetova prelijte šoljom ključale vode, sačekajte 10 minuta i procedite tečnost.

Kada je reč o prevencijičaj od lipe koristan je u borbi protiv arterioskleroze, upale vena, angine pektoris i infarkta. Pije se povremeno i umereno, a najbolji je čaj od rane ili krupnolisne lipe.

Ojačajte imunitet

Pomešajte po 25 grama šipka i cvetova lipe i po 15 grama pomorandžine kore i cvetova zove, pa tri kašike mešavine prelijte s pola litra proključale vode. Neka mešavina u poklopljenoj posudi odstoji 10 minuta, a zatim je procedite. Pijte 2-3 šolje zagrejanog čaja dnevno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.