Švedska dijeta uzima maha: Četiri namirnice su strogo zabranjene

Izvor: B92, 09.Maj.2023, 10:48

Švedska dijeta uzima maha: Četiri namirnice su strogo zabranjene

Švedska dijeta poznata je i kao LCHP dijeta, prvenstveno je namenjena uravnoteženeoj ishrani.

Ova popularna dijeta predstavlja jednu od najrestriktivnijih jer je zabranjen veliki broj namirnica, ipak bez obzira na ovo njena popularnost rapidno raste.

Poznata je i pod imenom LCHP (low carbohydrates high proteins), a njen fokus je na svođenju ugljenih hidrata na minimum, uz povećani unos proteina i prirodnih masnoća.

Dopuštene su:

Preporučuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se da jedete što više lisnatog povrća poput salate, kelja, kupusa, ljubičastog kupusa, blitve, spanaća, karfiola, brokolija, prokelja, paradajza, paprike, tikvica, patlidžana, krastavaca, celera, maslina, pečuraka, belog luka i začinskog bilja.

Strogo su zabranjeni:

Takođe, ne bi trebalo da konzumirate: leblebiju, grašak, sočivo, pasulj i šargarepu jer sadrže ugljene hidrate.

Bez obzira što su mlečni proizvodi dozvoljeni, preporučuje se da oni, kao i majonez i razni drugi umaci budu domaće proizvodnje jer je potrebno izbegavati prerađenu rafinisanu hranu i hranu sa dodacima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.