Sve ređe stajemo na ludi kamen, a sve češće se razvodimo: Zašto se muškarci i žene ne trpe VIDEO

Izvor: B92, 07.Apr.2023, 13:50

Sve ređe stajemo na ludi kamen, a sve češće se razvodimo: Zašto se muškarci i žene ne trpe VIDEO

Koji su razlozi za razvod braka – neverstvo, finansije ili nedostatak komunikacije, koje razloge navode žene, a koje muškarci, samo su neka pitanja na koja su odgovore dali psihoterapeutkinja Biljana Ćulafić i Nebojša Savić – psihoteraput i bračni savetnik.

Kako je istakla psihoterapeutkinja Biljana Ćulafić, loša komunikacija je glavni razlog za krah jednog braka, ali prisutni su još i drugi faktori.

"U principu, loša komunikacija i česte svađe su razlozi. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Međutim, prevara i porodično nasilje su česti razlozi, između ostalog. U pozadini svega toga stoji činjenica da se parovi nisu dovoljno dobro pripremili za brak", kaže ona.

Takođe, psihoterapeutkinja naglašava da deca koja su otišla iz "mamine i tatine" kuće nemaju baš toliko dobru percepciju braka kao ona deca koja su pre formalne bračne zajednice počela da žive sa svojim partnerima.

Sa njenim mišljenjem saglasan je i Nebojša Savić – bračni terapeut koji dodaje da roditelji partnera snose jednu vrstu odgovornosti za krah jednog braka.

"Razni oblici zavisnosti mogu da opterete odnos između dvoje. Na našim prostorima, primera radi, preterano mešanje roditelja u brak, kad neko nema te jasne granice, može da dovede do kraja jednog odnosa", kaže on, te ističe probleme žena i muškaraca u bračnoj zajednici.

"Žene se žale da ih muškarci ne slušaju, a muškarci da ih žene ne poštuju, to je još jedan problem", kaže on.

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.