Svaka žena mora da zna: Koliko često treba prati grudnjak?

Izvor: Savršena.com, 21.Dec.2016, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaka žena mora da zna: Koliko često treba prati grudnjak?

(foto: shape.com)

Kada ste poslednji put oprali omiljeni grudnjak? Pre nedelju dana, možda i mesec?
Stručnjak za higijenu Jolie Kerr savetuje da brushaltere perete posle svakog trećeg ili najviše posle šestog nošenja (ako ste ga nosili kraći vremenski period tokom dana).
Prljavština, masnoća, znoj i bakterije se skupljaju u grudnjacima, pa je zbog toga preporučljivo da ih češće perete. Pored toga, ona predlaže da ne nosite isti brushalter tri dana zaredom, već >> Pročitaj celu vest na sajtu Savršena.com << da naizmenično nosite nekoliko, kako biste izbegli da se brzo rastegnu.
Ukoliko ste propustili: Izbor modela grudnjaka otkriva tvoj karakter
I dr Lisa Ekerli savetuje da grudnjake perete “na nekoliko dana” jer se znoj i masnoća skupljaju, naročito na onom delu oko žica, pa se mogu pojaviti reakcije na koži, bubuljice ili osip, na primer.
Inače, grudnjak je najbolje prati na ruke, ali kako danas sve nove mašine imaju program i za delikatno pranje, možete se i njime poslužiti…
Ukoliko ste propustili: Tajna savršenih grudi je – SELOTEJP!
Ukoliko vaša mašina nema opciju za pranje “nežnog” veša, stavite sve osetiljive stvari u vrećicu, zatvorite je i operite u mašini sa drugim vešom. Na taj način grudnjaci neće izgubiti oblik.

Nastavak na Savršena.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Savršena.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Savršena.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.