Stručnjak napominje: Ovo je jedini program na veš mašini koji bi trebalo da koristite

Izvor: B92, 18.Feb.2024, 12:32

Stručnjak napominje: Ovo je jedini program na veš mašini koji bi trebalo da koristite

Patrik Ričardson, poznat po nadimku "The Laundry Evangelist", otkrio je da zaista postoji samo jedan program koji bi trebalo da koristite na svojoj mašini za veš.

Mnogi ljudi ne znaju kada bi trebalo da svoj veš peru na "osetljivom" programu, "ručnom pranju", da li je denim program bolji od "normalnog" programa, itd. Sa toliko opcija, nastaje konfuzija, piše Buzzfeed.

Znate li čemu služi izbočina na vratima veš-mašine? Nikad se ne biste setili, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a korisno je VIDEO

"Koristim samo 'brzi' program. Dovoljno je dugačak da vam odeća bude čista, ali dovoljno kratak da ne izazove nikakvu štetu", rekao je nedavno Ričardson u podkastu "Da li radim pogrešno?"

Voditelji su insistirali da im kaže kojom prilikom bi mogao da se opredeli za neki drugi program, ali je Ričardson naglasio: "Kao što sam rekao – uvek brzi program!"

U ovome svi greše: Evo koja je idealna doza praška za veš uz koju ćete uštedeti novac

Studije koje je Ričardson sproveo dok je pisao svoju knjigu "Laundry Love", pokazale su da će prljav veš, čak i pelene, biti potpuno čisti i dezinfikovani korišćenjem "brzog" programa, koji takođe ima i naziv "brzo pranje" ili "pranje od 30 minuta" na nekim mašinama za veš.

Čemu služi treći odeljak fioke u mašini za pranje veša?

Izbor dužeg programa uzrokuje više habanja, odeće, peškira i posteljine, što znači da ćete ranije morati da ih zamenite novim, a da ne spominjemo vodu i energiju koju bespotrebno trošite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.