Stručnjaci tvrde: Ovaj sastojak bi trebalo da dodate u kafu radi boljeg zdravlja

Izvor: B92, 17.Sep.2023, 17:18

Stručnjaci tvrde: Ovaj sastojak bi trebalo da dodate u kafu radi boljeg zdravlja

Svima vama koji dan ne možete zamisliti bez nekoliko šoljica kafe stručnjaci preporučuju da joj dodate jedan sastojak.

Dan bez kafe je većini nas nezamisliv. Retki su oni koji (radni) dan započinju čajem ili nekim drugim napitkom, naročito u vreme kada su u prodavnici dostupne razne vrste ovog napitka koji je već decenijama u narodu popularan kao način za razbuđivanje. Kako biste bili boljeg zdravlja, trebalo bi da u kafu dodate - cimet.

Redovna konzumacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << cimeta može da poboljša pamćenje, ojača svest i pospeši osećaj prijatnosti. U prevodu, odlično podstiče naš mozak zahvaljujući cinamaldehidu, koji ovom začinu daje ukus kakav ima.

Za cimet se dugo smatra da je začin i lek, a u antičko doba je bio toliko cenjen da su ga smatrali dragocenijim od zlata. Lepog je mirisa i slatkog ukusa, a danas je dostupan i u obliku štapića i u prahu.

Sadrži kvalitetne sastojke zbog kojih ima izuzetno lekovita dejstva - protivupalna i antioksidativna. Redovno korišćenje cimeta može pomoći u smanjenju raznih upala u telu i regulisati hormone stresa, a to je važno zbog toga što upala mozga može dovesti do depresije i gubitka pamćenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.