Stidim se da priznam prijateljima, ali ovo najviše želim od žene tokom seksa

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 20:01

"Stidim se da priznam prijateljima, ali ovo najviše želim od žene tokom seksa"

Kada su u muškom društvu, pripadnici jačeg pola spremni su na hvalisanje svojim seksualnim dostignućima, a dobar će deo i preterivati u opisima ne bi li izazvali divljenje prijatelja. Ali, kao što žene znaju, istina je često drugačija od njihovih priča.

Umesto maratonskog seksa i "spontanog" uništavanja kreveta usled burnog vođenja ljubavi, dobar deo muškaraca uglavnom želi – nežnost.

"Sramota bi me bilo da priznam prijateljima, ali nežno vođenje ljubavi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mi je najdraže. Obožavam kad mi partnerka svojim pogledom i dodirima jasno daje do znanja da me želi i nije joj problem da preuzme inicijativu kako bi mi to pokazala", priznao je 34-godišnji Martin.

"Nemam ništa protiv seksa na brzaka, ali on nikada ne zadovolji moje najdublje potrebe", dodaje Martin. "Najviše volim kad me nežno skine, ljubi po celom telu i kada polako dosegnemo orgazam. Tada se osećam da smo povezani, kao da smo jedno".

Da su ovakva razmišljanja sve češća među muškarcima, potvrđuju i neke studije.

Muškarci ne žele uvek da budu oni koji će inicirati seksualne odnose, kaže dr. Don Majkl, klinički seksolog i autorka priručnika Intimacy Guidebook for Couples. Ako muškarci moraju da iniciraju seks svaki put, počinju da se osećaju manje privlačno, a mogu i da razviju strah od lošeg performansa u spavaćoj sobi.

Iako je svojevremeno serijal "Pedeset nijansi sive" bio vrlo popularan, dr Majkl je primetila sve veći broj muškaraca koji žudi za totalno drugačijim stvarima.

Neki muškarci vole kada su njihove žene dominantne, ali tu dominaciju ne sprovode na grub način. Naprotiv, dominiraju svojom brižnošću. O tome se retko kad govori, ali muškarci zaista žele nežnost u spavaćoj sobi. Žele intimnost s ženom kroz nežan seks prepun ljubavi. Žene zaboravljaju da su i muškarci emocionalna bića, a da je seks ogromna ekspresija intimnosti

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.