Stalno imate fleke ispod pazuha jer se mnogo znojite? Ovi DOMAĆI PROIZVODI rešiće vam muke!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2023, 15:03

Stalno imate fleke ispod pazuha jer se mnogo znojite? Ovi DOMAĆI PROIZVODI rešiće vam muke!

Nećete se više osećati neprijatno

Kada nam je vruće, počinjemo da se znojimo, nekad više, nekad manje.

Neki ljudi se mnogo više znoje i prosto im nijedan preparat ne pomaže i zbog toga često imaju muku.

Ovo je 5 domaćih lekova sa proizvodima koji su dobri za vašu kožu, a pomoći će vam u borbi protiv prekomernog znojenja.

Čaj od crne zove

Sastojci:

Priprema:

Skuvajte 6 svežih listova crne zove >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u jednom litru vode. Natopite vatu ili pamučnu krpicu u čaj i nanosite nekoliko puta dnevno ispod pazuha ili na druga mesta na kojima se prekomerno znojite.

Soda bikarbona i limun 

Sastojci:

Priprema:

Pomešajte sodu bikarbonu i sok od limuna i napravite pastu. Nanesite ispod pazuha i sačekajte 15 minuta. Ponavljanje ovog tretmana će ublažiti neprijatan miris znoja.

Kukuruzni skrob 

Možete da koristite kukurzno brašno ili skrob da kožu održite suvu i bez neprijatnog mirisa.

Sastojci:

Priprema:

Pomešajte kukuruzni skrob ili brašno sa sodom bikarbonom. Ovo možete da koristite kao dezodorans. Prirodni dezodorans koji upija znoj tokom dana. Ovaj antiperspirant ima i poseban efekat: ne bi trebalo da ostavlja bele tragove na odeći.

Jabukovo sirće, majčina dušica i ruzmarin 

Mešavina sirćeta i lekovitih biljaka umanjuje znojenje i neutrališe neprijatne mirise, kako ispod pazuha, tako i ostatka tela.

Sastojci:

Priprema:

Majčinu dušicu i ruzmarin ostavite da se krčkaju u vodi oko 10 minuta. Zatim dobro iscedite i tečnost pomešajte je sa sirćetom.Tečnost nanesite vatom ispod pazuha.

Čaj od žalfije

Sastojci žalfije menjaju hormone i tako regulišu protok znoja.

Sastojci:

Priprema:

Prokuvajte žalfiju u litar vode. Ostavite da kuva oko 15 minuta.  Pijte čaj po malo 1-2 puta dnevno i nanosite na mesta na kojima se prekomerno znojite.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.