Stalna dilema: Da li gasiti bojler?

Izvor: B92, 24.Avg.2023, 08:27

Stalna dilema: Da li gasiti bojler?

Večito pitanje, da li je bolje držati bojiler stalno uključen ili ga gasiti, zbog uštede?

Neko će vam reći da je puno racionalnije ostaviti bojler uključen tokom celog dana i noći, jer tada ne mora zagreva svu vodu, već samo održava toplinu, dok drugi zagovaraju teoriju da je najbolje uključivati onda kada je potrebno.

A šta na ovu dilemu kaže serviser ovih kućanskih aparata?

Sve zavisi od broja ukućana. Dakle, ako se radi o samcu ili bračnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << paru, racionalnije je da bojler uključuju prema potrebi. S druge strane, ako se radi o porodici sa velikim brojem članova, verovatno im je najzgodnije da bojler bude stalno uključen jer će svakog trenutka nekome trebati voda.

Važnu ulogu igra i namena bojlera, ako se koristi samo za tuširanje, onda ga ima smisla povremeno uključiti, a ako se radi o velikom protočnom bojleru koji koristite i za kuhinjske potrebe, onda ćete ga najvjerovatnije vrlo retko gasiti.

Dakle, ekonomičnijega je uključiti po potrebi, a naravno, ako već pazite na uštedu, onda gledajte i da ga uključujete kada je jeftinija tarifa, odnosno tokom noći do ranih jutarnjih sati,.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stalna dilema: Da li gasiti bojler?

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Avg.2023

Vječito pitanje, da li je bolje držati bojiler stalno uključen ili ga gasiti, zbog uštede?

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.