Šta znači leptirić na veš mašini? Ovu funkciju mnogi ne koriste, a evo čemu služi

Izvor: B92, 12.Jul.2023, 08:28

Šta znači leptirić na veš mašini? Ovu funkciju mnogi ne koriste, a evo čemu služi

Beli veš perete na 90 stpeni, šareni na 40 ili 60 stpeni... ponekad ponovljena centrifuga i to je to. Mnoge druge funkcije na veš mašini skoro da ne koristimo. Poznato vam je ovo?

Pored jasnog simbola klupka vunice koji podrazumeva pranje džempera, tačnije materijala čiji je sastav vuna, postoji simboli na veš mašini za koje ljudi pojma nemaju čemu služe.

Na primer, ikonicu leptira viđamo na modernijim verzijama mašina, a podrazumeva pranje nežnih i osetljivih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << materijala, kao što je svila ili sirova svila i podrazumeva da se materijal samo omekšavan mlakom vodom i ima minimalnu centrifugu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.