Šta je parfem, a šta su toaletna i kolonjska voda?

Izvor: Prva.rs, 14.Mar.2016, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je parfem, a šta su toaletna i kolonjska voda?

Parfemirana voda
Miris traje manje od sat vremena. Ovo je najrazređenija vrsta mirisa, uglavnom sadrži od jedan do tri odsto parfemskog ulja u alkoholu i vodi.
Kolonjska voda
Miris traje oko dva sata. To je najstariji izraz za parfem, korišćen u Severnoj Americi za muške mirise. Obično ima od dva do četiri odsto parfemskih ulja u alkoholu i vodi.
Toaletna voda
Miris traje oko tri sata. To je lagana mešavina u spreju, koja sadrži od pet >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << do 15 odsto mirisnog ulja rastvorenog u alkoholu.
Eau de parfum
Miris traje od pet do osam sati. Koristi se kao oznaka i za muške i za ženske mirise, a sadrži od 15 do 20 odsto čistog parfemskog ulja.
Parfem
Miris traje do 24 sata. Naziv je dobio od latinske fraze per fumum (kroz dim). Reč je o najkoncentrisanijem i najskupljem mirisu. Blago masniji, parfem sadrži od 20 do 30 odsto mirisnog ulja.
Izvor: nezavisne.com

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.