Šta će ženama orgazam?

Izvor: S media, 27.Maj.2010, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta će ženama orgazam?

Zašto je majka priroda žene nagradila orgazmom, nečim što im, u stvari, uopšte ne treba, pitaju se naučnici koji tvrde da sve ostalo, kao što su na primer grudi, ima svoju „višu" svrhu, pa i muški orgazam postoji kako bi muškarac mogao da oplodi ženu. Sada, konačno, nude odgovor.

Stručnjak za primate Alen Dikson smatra da žene imaju orgazam kako bi bile motivisanije za seks, odnosno da bi se razmnožavale. Dikson objašnjava da je orgazam ženi nešto kao nagrada, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << jer povećava njenu želju za seksom i za suprotnim polom. Diksonov kolega Donald Sajmons dodaje kako smatra da žene imaju mogućnost postizanja većeg broja orgazama uzastopno zato što je priroda stvorila muškarce koji su bolji ljubavnici nego „oploditelji". Ali, to je teorija s kojom bi se malo koja žena složila.

Nekada se smatralo da je žena jedino živo biće ženskog roda koje može da postiže orgazam, ali je kasnije s razvojem biologije i srodnih grana postalo jasno da orgazam doživljavaju šimpanze ali i ostale ženke sisara.

Tražeći odgovore i proučavajući čoveka, ostale sisare i druga živa bića, naučnici su došli do saznanja da u životinjskom pa i u ljudskom svetu sposobnost doživljavanja orgazma imaju samo one ženke koje pripadaju vrstama koje su po svojoj prirodi poligamne.

Monogamne vrste, odnosno ženke koje im pripadaju, nemaju urođenu sposobnost postizanja orgazma.

Zaključak je dakle da i čovek, s obzirom da njegove „ženke" mogu da dožive vrhunac, pripada poligamnim živim bićima iako se do sada ljudska vrsta kompromisno opisivala kao delom monogamna, a delom poligamna, a izgleda da će se tako opisivati i dalje, jer niko ne želi da ruši osnovne društvene postulate. Ljudska navika obećavanja večne vernosti samo jednoj osobi ipak zbog ovog zvuči smešno.

Izvor: Press

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.