Šta bi trebalo da uradite sa sunđerom nakon svakog pranja?

Izvor: B92, 17.Maj.2023, 15:55

Šta bi trebalo da uradite sa sunđerom nakon svakog pranja?

Kuhinjski sunđer važi za jedan od najprljavijih predmeta.

Pranje suđa zna da bude veoma dosadan posao. Spremanje jednog obroka često rezultira punom sudoperom. Koliko god naporno bilo, potrebno je obratiti pažnju i na sunđer. On važi za jedan od najprljavijih predmeta, na kom može da se razmnoži veliki broj bakterija.

Ostaci hrane i vlažna sredina pogoduju mnogim štetnim mikroorganizama. Zbog toga, nakon svakog pranja trebalo bi da uradite jednu stvar kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biste se otarasili ostataka hrane i smanjili procenat bakterija.

Ono što treba da uradite jeste da prvo sunđer stavite u posudu i pospete kašičicom soli. Dodajte kašiku sirćeta i na kraju ključalu vodu.

Ostavite tako da stoji 15-20 minuta, pa sunđer isperite pod mlazom hladne vode. Tako će biti spreman za naredno pranje, a na ovaj način mu možete i produžiti vek trajanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.