Šta bi trebalo da jedete dok dojite? Doktorka navela listu namirnica koje podstiču laktaciju

Izvor: B92, 03.Feb.2023, 11:13

Šta bi trebalo da jedete dok dojite? Doktorka navela listu namirnica koje podstiču laktaciju

Specijalista opšte prakse i majka dvoje dece dr Mišel Sorenson deli na Instagramu korisne savete kad je reč o ishrani dojilja.

Naime, kako je istakla u jednom video na pomenutoj mreži, konzumiranje određene hrane podstiče laktaciju, te je, u isto vreme, dobra za zdravlje bebe i majke.

"Fokusirajte se na hranu bogatu proteinima, kalcijumom, gvožđem, jodom i vitaminom D. Za razliku od trudnoće, prilikom dojenja možete da jedete skoro sve namirnice. Iako vam i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uzimanje prenatalnih vitamina može dosta pomoći, tokom dojenja će vam još uvek trebati namirnice koje imaju nutritivne vrednosti. I na kraju, nemojte da zaboravite da pijete dosta tečnosti, jer će vam biti potrebne", otkrila je u videu.

Namirnice koje mama preporučuje uključuju širok izbor svežeg voća i povrća, piletinu, sir, grčki jogurt...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šta bi trebalo da jedete dok dojite?

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Feb.2023

Specijalista opšte prakse i majka dvoje djece dr Mišel Sorenson dijeli na Instagramu korisne savjete kad je riječ o ishrani dojilja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.