Šta Srbi neće sve izmisliti: Sladoledi od ajvara i šljivovice bolji od italijanskih VIDEO

Izvor: B92, 10.Avg.2023, 13:48

Šta Srbi neće sve izmisliti: Sladoledi od ajvara i šljivovice bolji od italijanskih VIDEO

Ajvar, pirotski kačkavalj, rakija šljivovice, sve su to ukusi u kojima uživa narod Srbije. Međutim, da li ste znali da gospodin Veroljub Šabić iz Zemuna od tih pojedinačnih ukusa može da napravi sladoled?

"U zanatskom sladoledu, ako znaš zanat, od svega što postoji može da se napraviti sladoled.", rekao je on za TV Prva.

Reporterka TV Prva je čula i jednu neobičnu informaciju, a to je da su mnogi italijanski turisti bili oduševljeni neobičnim ukusima. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Evo, imao sam jednu Rimljanku koja je imala potrebu da mi kaže da u Rimu nema ovakvog sladoleda", rekao je ovaj profesionalac, te dodao da ga je iskustvo naučilo kombinaciji najboljih sastojaka za sladolede.

"Ja uvek kažem - 32 godine sam u ovom poslu. Prvih 10 godina sam učio zanat, a ove 22 godine se igram".

"U 98 odsto slučajeva sve što prvi put pravim - odmah uspe. Ne znam da li je dar, da li je osećaj, ali ukus uvek bude kako treba. Mora da je dar. Oni koji budu probali ove sladolede shvatiće da je definitivno dar", zaključio je Veroljub.

Opširnije u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.