Sprečite PAD - Zaštitite se od zimskih NEZGODA, evo par saveta čime da obložite CIPELE, više nema razloga za strah

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2024, 14:32

Sprečite PAD - Zaštitite se od zimskih NEZGODA, evo par saveta čime da obložite CIPELE, više nema razloga za strah

Led, sneg, klizavo tlo, zaista mogu biti opasni. Svake godine smo svedoci nesreća na ulici uzrokovanim ledom i padanjem. Ove zime poštedite sebe takvih problema.

Došlo je na red i ono vreme kada nam se  svaki put kada izađemo iz kuće nameće jedan te isti izazov - hodanje po zaleđenjim ulicama. Nekada čak i spor hod nije dovoljan da ne završite sedeći nasred staze, ali veliki faktor u svemu tome igra i đon obuće koju nosite.

Šmirglanje  >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Glatki đonovi su vaši glavni neprijatelji u ovo doba. Zato, jedna od solucija jeste da đonove svojih cipela istretirate šmirglom. Time će učiniti đon hrapavijim i pogodnijim za hodanje po zaleđenim putevima.

Turpijanje

Ukoliko nemate šmirglu u kući, veoma približna njoj jeste turpija za nokte. Lakšim potezima isturpijajte đon po celoj dužini. Nemojte zaboraviti pete.

 Lak za kosu

Lak za kosu ima još pokoju upotrebu, a ovo je jedna od njih. Naprskajte đon cipele lakom za kosu i ostavite da se osuši koji minut. Ovo je samo priivremeno rešenje, tako da ćete morati po nekoliko puta da ga nanosite, naočito ako zagazite u baru.

Hemikalije u spreju za kosu mogu promeniti boju ili degradirati vaše cipele, zato se porudite da prskate sprej samo na đonovima.

 So i pesak

Ako ste i dalje uporni da sami doterate svoje cipele do potpune upotrebljivosti po ledu, onda je možda i ova metoda za vas. Kako preporučuju, možete đon premazati lepkom, a potom po celoj povšini posuti pesak ili so.

Ovo dodaje na hrapavosti đona, što zbog teksture u teoriji može delovati uspešno, ali je manje praktično.

Srbija Danas/Ona Telegraf/M.L.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.