
Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Mar.2023, 09:10
Spoj zdravlja i ukusa! Umesite hleb od heljde – ne goji, odličan za dijabetičare
Hleb od heljde danas je sve češće tražena namirnica zbog jedne veoma važne činjenice – ne sadrži gluten!
Potrebno je:
Priprema:
U 100 ml mlake vode izmrviti kvasac, dodati šeće i izmešati. Ostaviti da nadođe pa ga sipati u vanglu.
Dodati 250 ml tople vode, i dodati oba brašna, ulje i so pa izmešati i rukama izmesiti dobro testo ili ga staviti da to uradi jači mikser.
Ostaviti pokriveno da odmori 30 minuta, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ga premesiti na stolu i staviti u tepsiju da opet odmori.
Rernu uključiti na 220 stepeni C pa je smanjiti na 180 i staviti hleb da se peče 40 do 45 minuta.
Hleb mora biti lagan. Jako ukusan a i zdrav.
Nastavak na SrbijaDanas.com...