Sokom od luka sprečite opadanje kose!

Izvor: Prva.rs, 01.Avg.2018, 08:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sokom od luka sprečite opadanje kose!

Mnogi šamponi i tonici za kosu sadrže upravo sok od luka, on pomaže pri sprečavanju gubitkA kose, a sve je to naučno dokazano. Veruje se da deluje tako što podstiče nove dlaka na rast, podstiče cirkulaciju i deluje kao antiseptik.
Kako žene kosu počinju prvo da gube na temenu, moraju da izgube između 20 i 30 odsto vlasi, da bi problem bio vidljiv. Za razliku od lepšeg pola, muškarcima kosa prvo opada s prednjeg dela glave, pa se brže uočava. Opadanje ženskih vlasi dugotrajan >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << je proces koji traje i do nekoliko godina.
Kako koristiti sok od luka za sprečavanje gubitka kose
Izribajte ili sameljite jednu glavicu luka. Sok koji ste dobili iscedite i namažite po temenu, pustite da deluje sat vremena pa isperite šamponom. Luk ima jak i prilično neugodan miris, pa sok možete da pomešate sa ružinom vodicom. Ovaj preparat se može koristiti dva puta nedeljno, zavisno o stanju vlasišta, prenosi "Health digest".
Izvor: Ordinacija.hr

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.