Smrzavanje sala - nova metoda protiv celulita

Izvor: Vesti-online.com, 15.Sep.2010, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smrzavanje sala - nova metoda protiv celulita

Nakon pojavljivanja na američkom tržištu i u Velikoj Britaniji sve je popularniji novi trend tretmana - ''Zeltiq'', a reč je o metodi hlađenja koja se koristi kako bi se uništile ćelije masnoće. Inovacija ''Zeltiq'' osmišljena je u saradnji univerziteta Harvard i Opšte bolnice Masačusets.

Tretmani koji se baziraju na otapanju masnih ćelija pomoću lasera mogli bi pasti u zaborav, jer kako tvrde stručnjaci - ''Zeltiq'', novost iz Amerike koja je tek plasirana u Velikoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Britaniji, smatraju revolucionarnim konceptom u borbi s kilogramima, piše Daily Mail.

''Niske temperature ubijaju ćelije masti i to na način da ne oštećuju kožu ili mišiće, nakon čega se prirodno, kroz jetru, uklanjaju iz tela'' objasnio je doktor David Goldberg.

Iako se godinama pomoću tretmana salo zagrevalo kako bi se otopilo i na taj način eliminisao višak masnoće, stručnjaci su dokazali kako je suprotan pristup znatno efikasniji.

Zahvaljujući ''Zeltiq'' metodi dovoljan je jedan tretman da se uništi 25 posto masnih ćelija na tretiranom delu tela.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.