Šminkom do savršenog tena

Izvor: S media, 28.Apr.2011, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šminkom do savršenog tena

Vaša koža može da izgleda lepo i zdravo čak i kada muku mučite sa perutanjem usled suvoće, imate masnu T-zonu ili ne možete da se izborite sa porama. Nošenje šminke sa oznakom "non-comedogenic" je jedan od najvažnijih koraka ka koži koja izgleda lepo i sjajno cele godine, ali postoji nekoliko trikova koje bi trebalo imati na umu da bi vaš izgled bio besprekoran.

1. Koristite podlogu koja se zove "foundation primer". Ona deluje kao barijera između kože i šminke pa >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ne dozvoljava da pigmenti začepe pore. Ako imate kožu sklonu aknama ili masnu kožu, ovaj proizvod bi trebalo da bude obavezan u vašoj mejkap rutini. Oni ne samo što štite kožu, već održavaju šminku na mestu čak i po veoma toplom vremenu, sprečavaju da talk i pigmenti iz pudera izvuku ulja iz vaše kože, a sadrže ekstrakte lavande, pomorandže, jasmina, ruže, geranijuma, grejpfruta, kivija i aloe koji smiruju i revitalizuju kožu.

2. Pomešajte puder sa hidratantnom kremom. Umesto sloja hidratantne kreme koji nanosite pre tečnog pudera, kombinacija dva proizvoda će ispuniti sve potrebe za besprekornim izgledom i svežinom kože. Vizažisti koriste ovaj trik za modne revije i druge specijalne događaje koji zahtevaju da savršen izgled pred kamerama.

Frizura i šminka skidaju kilograme

Predivne usne za dva minuta

10 saveta za lepotu svetskih zvezda

3. Nikada nemojte brijati ili koristiti vosak pre šminkanja. Uklanjanje neželjenih dlačica sa gornje usne, obraza, brade ili obrva ostaviće pore otvorene i može povećati šansu da ih šminka zapuši. Depilaciju je najbolje uraditi pre spavanja, pa naneti kvalitetnu kremu da koža može da se zaleči preko noći.

4. Čistite kožu gelom koji hladi. Serumi koji smiruju i hlade kožu sa lavandom, krastavcem, alojom i drugim umirujućim sastojcima će vam pomoći da koža bude sveža bez obzira na godišnje doba. Ako imate crvenilo, umirite upalu primenom gela za hlađenje pre spavanja kako bi vaše koža mogla da se lakše regeneriše preko noći.

5. Mineralna šminka je najlakši način za dobijanje mat izgleda. Ako ne želite da promenite sav svoj mejkap u mineralni, koristite makar puder sa mineralnim sastavom preko uobičajenog tečnog pudera. Kada se tečni puder osuši na licu, četkom blago nanesite mineralni: za nijansu tamniji od vaše prirodne boje kože za preplanuo izgled, ili iste boje za prirodan izgled.

6. Ne zaboravite da je jedan od najvažnijih koraka za održavanje zdrave, lepe kože uklanjanje šminke na kraju dana. Koristite tonike i kreme za uklanjanje šminke, a zatim dublje očistite kožu kvalitetnim penama koje će izvući sve što je dospelo u pore. Vaša koža mora biti bez ikakvih tragova šminke, ili će prljavština i ulja ometati proces obnavljanja ćelija kože.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.