Šminka koja traje celu noć

Izvor: B92, 26.Dec.2014, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šminka koja traje celu noć

Svakako ne želite da vam se senka razmaže, maskara izmrvi, ten prosija a karmin “pojede”. Srećom, imamo rešenje za svaki od ovih problema.

Praznični dani i noći, ostanci do jutarnjih časova, a pogotovo doček Nove Godine, zahtevaju dugi perfektan mejkap, koji u kombinaciji sa ostankom u provodu do ranih jutarnjih časova može da da postane katastrofalan. Obratite, zato, pažnju na ove savete kako biste izbegli takav scenario.

Prvo, što se tena tiče, nemojte >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za tečnu podlogu uzimati proizvode koji su mnogo teški, već se odlučite za tečnije i kremastije podloge i BB kreme, koje ćete naneti u dva tanka sloja na lice, a preko samo fiksirajte puderom u kamenu. Tako ćete izjednačiti ten, a to neće biti previše očigledno. Obavezno nosite kameni puder za korekcije u toku noći, kao i papiriće koji upijaju masnoću, za istant matiranje na licu mesta.

Ako želite da vaše oči izgledaju besprekorno tokom cele noći, tajna je u slojevima koje nanosite na kapke. Tako ćete uspeti u nameri da se senka za oči ne razmaže ili da ne izbledi.

Za početak, napravite dobru bazu. Nanesite sloj običnog korektora oko očiju , ali ne i na kapke, jer će u tom slučaju senka lako spasti. Umesto toga, stavite prajmer za senku i to će biti najbolja baza koja će sprečiti ne samo spadanje senke u prahu, već i stvaranje nabora u pregibima kapka. Tanak sloj masne senke će biti dobra alternativa ako nemate prajmer.

Nanesite senku po izboru i lagano pređite vlažnom četkicom sa bronzerom ili rumenilom preko celog oka i samim tim dodajete još jedan sloj preko senke, koji će da spreči razmazivanje.

Uvijte trepavice - samo tako se vaša maskara neće razmazivati.

Što se karmina tiče, prvo uokvirite usne olovkom i istom tom olovkom popunite cele usne; to će stvoriti dobru bazu. Nanesite, zatim, jedan sloj karmina, stavite papirnu maramicu na usne i “poljubite” je - tako ćete skinuti višak ruža a ono što ostane na usnama će, sa olovkom, činiti fiksnu bazu koju će biti teško skinuti. Preko toga velikodušno namažite još jedan sloj karmina i spremni ste da sa omiljenom bojom na usnama uđete u Novu godinu!

Izvor: sml.rs

Foto: marin/FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.