Sloboda nema cenu: Žene generacije Z odbacuju grudnjake VIDEO

Izvor: B92, 21.Avg.2023, 19:22

"Sloboda" nema cenu: Žene generacije Z odbacuju grudnjake VIDEO

Žene generacije Z ne žele da nose grudnjake, a novi trend postao je hit na društvenim mrežama.

Haštag “no bra” ima više od 600 miliona oznaka na Tiktoku. Zvuči seksi, ali uglavnom prikazuje žene koje se snimaju u zabavnim autfitima bez grudnjaka kako bi pokazale da su različiti oblici grudi normalni.

Tiktokerka Vaninileon postala je viralna nakon što je objavila da će cele nedelje da pokušava da bude bez grudnjaka. Objasnila je da ne voli da nosi grudnjake >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << leti jer joj to kvari modne kombinacije.

“Iskreno, vide se na svakom slatkom topu”, opisala je u video-snimku koji je prikupio milione pregleda.

“Pratiću tvoju avanturu s velikim zanimanjem”, “Veruj mi kad ti kažem da te niko neće osuđivati na bilo koji negativan način”, “Neka budu slobodne”, “Podrška”, pisali su joj pratioci u komentarima.

Cilj trenda nije samo odbaciti grudnjake, nego znati kombinovati odeću bez njih. Pokret su, svesno ili ne, podržale i slavne osobe poput pevačice Due Lipe i manekenke Kendal Džener, koje se često pojavljuju u javnosti bez grudnjaka i izazivaju reakcije ljudi.

Naravno, nije svaka devojka spremna za ovaj trend. Tiktokerka Lejsi snimila je šašavi video-snimak na kojem je pokazala kako izgleda bez grudnjaka u kratkom belom topu kako bi istakla da to ne stoji baš svima.

Nasmejala je milione ljudi, a mnoge žene su se složile da nisu još potpuno spremne da se pridruže ovom trendu.

“Ja ih nemam nikako”, “Moje su male, ali su razvedene”, “Kod mene je jedna veća, a druga manja”, pisale su joj u komentarima ispod video-snimka.

Psihološkinja Karli Dober objasnila je za Njujork post da je trend revolucija mladih žena.

“Emocionalno i psihološki, nenošenje grudnjaka može biti poruka o tome kako se želite predstaviti svetu, ali i kako želite prikriti vrlo normalne delove tela”, rekla je.

Karli Dober je dodala da se mnoge žene osećaju oslobođeno kad ne nose grudnjake, što je znak da trend može pozitivno uticati na one koji odluče da ga prihvate.

“Mislim da je sve što ljudima omogućuje da se svetu predstave onakvi kakvi jesu, korisno”, zaključila je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.