Šiške na pet načina

Izvor: S media, 03.Maj.2011, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šiške na pet načina

Šiške su ovog proleća dominantne na muškim frizurama, a svetski frizeri ponudili su ih u nekoliko varijanti: ravne kao pod konac, kovrdžave, zalizane, klasične.

Dok su muške šiške, recimo, pre dve godine nošene znatno iznad linije obrva, sada su primetne i frizure sa nešto dužim šiškama. Zatim, možete ih šišati na Cezarev način, po ugledu na rimskog imperatora Julija Cezara, što je u novijem frizerskom rečniku poznato i kao „Klunijev rez“, imajući u vidu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << frizuru glumca Džordža Klunija.

I razbarušenost se vratila, u novoj formi, kroz kovrdžave šiške kakve ste možda nosili kao srednjoškolac ili kakve ste viđali na rok zvezdama iz 70-ih godina (koje su glavni izvor inspiracije za ovogodišnje muške frizure). Dakle, ako imate kovrdžavu kosu, koju ste prethodnih godina nastojali da ukrotite, ovog proleća se opustite – lokne na čelu, u obliku šiški, jedan su od trendova, o čemu svedoče i modeli sa revije modne kuće „Guči“.

Ni za jedne od pomenutih šiški nije vam neophodno nekakvo kozmetičko sredstvo da biste ih doveli u red, ali za naredne su vam potrebni gelovi i kreme, na primer za šiške zalizane unazad. Ako se opredelite za njih veoma je važno da pre šišanja povedete računa o tome da li vam je kosa ravna ili talasasta, jer će od toga zavisiti na koju dužinu ćete ošišati kosu. Ipak, u oba slučaja kosa je kratka sa strane.

Frizura i šminka skidaju kilograme

10 trikova za kvalitetno farbanje kose

Očajne frizure svetskih zvezda

Moderna je i čista klasika. Reč je o tradicionalnim frizurama odnosno šiškama kakve su, recimo, nosili Keri Grant i vojvoda od Vindzora, trendseteri 20. veka. Potpuno su začešljane na stranu i ukroćene kremom koja im pritom daje i sjaj. Pre odlaska kod frizera dobro procenite sa koje strane ćete ih začešljavati, da li sa leve ili desne. To najpre zavisi od oblika lica pa i tipa ličnosti. Pogrešno odabrana strana može potpuno da naruši krajnji utisak.

(Novosti)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.