Sipaj OMEKŠIVAČ direktno u VODOKOTLIĆ: Evo šta će se DESITI kada pustiš vodu - GENIJALAN TRIK! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2023, 19:51

Sipaj OMEKŠIVAČ direktno u VODOKOTLIĆ: Evo šta će se DESITI kada pustiš vodu - GENIJALAN TRIK! (VIDEO)

Otkrijte sve mogućnosti korišćenja omekšivača za veš.

Zaljubljenici u čišćenje i održavanje kuće često su u potrazi za novim načinima kako da dovedu svoj dom do savršenstva, a da pritom ne potroše brdo novca.

Često se na društvenim mrežama objavljuje sadržaj o omekšivaču za veš i njegovim brojnim primenama, koje nisu isključivo vezane za pranje.

Iako je omekšivač namenjen za omekšavanje veša prilikom pranja, kao i za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oplemenjivanje mirisa istog, mnoge domaćice ga primenjuju i za brojne druge stvari, od osvežavanja prostora do pranja radijatora i tepiha.

Ovo su neki od najzanimljivijih načina za korišćenja omekšivača za veš:

Da, dobro ste čuli. Omekšivač za veš se koristi i u kuhinji! Poznata britanska influenserka Mrs. Hinch, pokazala je na društvenim mrežama na koji način ona pere svoju sudoperu. Nakon ove metode, sudopera blista i miriše na tek oprano rublje. Potrebno je da se sudopera zapuši, da se u nju sipaju dva puna čepa omekšivača, i da se na kraju u sudoperu doda vruća voda.

- Omekšivač ostavite da deluje četiri sata, pustite vodu iz sudopere i sunđerom očistite ako je ostalo prljavštine - savetuje Mrs. Hinch.

I radijatori se mogu prati omekšivačem za veš. Jedna žena je podelila na Tiktoku kako pere prašnjave radijatore, a za ovu metodu koristila je sunđer, vruću vodu i omekšivač. Važno je napomenuti da se radijatori nikada ne peru u toku trajanja grejne sezone.

- Omekšivač za veš na starom i prašnjavom radijatoru: sada izgleda kao nov i sjajno miriše - podelila je ona.

Korisnica na Tiktoku "Clean Queen" pokazala je vrlo jednostavan trik brisanja prašine omekšivačem za veš. Ovaj trik je primenila na lajsnama na vratima, i konstatovala kako omekšivač sprečava prašinu da se skuplja.

- Sipajte malo omekšivača na krpu i prebrišite, omekšivač će sprečiti da se opet brzo skupi prašina - kaže ona u svom videu.

Ovo je mnogim ženama jedan od omiljenih trikova sa omekšivačem za veš. Mnoge žene su podelile na društvenim mrežama kako održavaju svoju wc šolju. Nakon što je dobro operu, direktno u kotlić sipaju omekšivač kako bi kupatilo mirisalo sveže svaki put kada se pusti voda.

- Ako je dobar za čišćenje radijatora, zašto ne bi bio i za vrata - piše jedna korisnica na Instagramu - Sa malo tople vode, omekšivačem i sunđerom, ona izgledaju kao nova.

Jedna TikTok korisnica, pod nadimkom Nic, podelila je kako u difuzer sa drvenim štapićima dodaje omekšivač i vodu, a zatim vraća korišćene štapiće.

- Miriše neveroatno, bolje nego pre - napisala je ona.

Ako želite otkriti koliko prljavštine ima na tepihu ispred ulaznih vrata ili onom u kupatilu, operite ga u kadi s vodom i omekšivačem, savetuju ljubitelji čišćenja. Za najbolji efekat preporučuju pranje tepiha u penušavoj kupki, a zatim dodavanje malo omekšivača kojeg ostave da deluje 30-ak minuta pre ispiranja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.