Siguran ZNAK da NEŠTO NIJE U REDU sa vašim CREVIMA - Ukoliko vam stolica izgleda ovako, odmah se OBRATITE LEKARU

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2023, 11:54

Siguran ZNAK da NEŠTO NIJE U REDU sa vašim CREVIMA - Ukoliko vam stolica izgleda ovako, odmah se OBRATITE LEKARU

Koliko je važno gledati u šolju?

Ukoliko Vaša stolica podseća na onu kao kod gusenice, verovatno imate zatvor. Ukoliko je ona dugačka i kvrgava, i teško prolazi, znak je da ne unosite dovoljno vlakana i tečnosti. Takođe ste u riziku od ozbiljnijih komplikacija, upozoravaju eksperti.

Konstipacija je uglavnom povezana sa ostalim bolestima, kao što su hemoroidi, divertikularna bolest debelog creva, kao i povećani rizik od raka debelog creva, ukoliko je reč o dugotrajnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << problemu.

Hemoroidi ili šuljevi su otečeni, ali normalno prisutni krvni sudovi u i oko anusa (čmara) i donjeg dela rektuma, koji su prošireni pod pritiskom. Najčešći simtomi su svrab, bol i rektalno krvarenje. Glavni razlog uglavnom je napinjanje, usled konstipacije. Savet lekara uglavnom je da se unose vlakna i veće količine tečnosti. U nekim slučajevima pomažu i lekovi protiv bolova i laksativi, međutim treba obratiti pažnju na komplikacije ukoliko problem potraje.

Savet lekara kako bi vreme na wc šolji proteklo bezbolno:

Ukoliko sve gore navedenog ne pomogne, potrebno je obratiti se gastroenteorologu.

Stručnjaci su utvrdili idelan broj odlazaka u toalet, a to je između 3 puta nedeljno i 3 puta dnevno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.