Seksolog o temama koje muče žene u Srbiji

Izvor: S media, 17.Jan.2011, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seksolog o temama koje muče žene u Srbiji

Seksolog akademik Savo Bojović iznosi svoje viđenje seksualnih tabua. U svojoj praksi u ordinaciji „Plodnost” sreo se sa različitim disbalansima seksulanosti, a naveo nam je i pojedine primere iz svoje ordinacije.

Seks je normalan u prvoj godini braka svakodnevno jednom ili više puta. Kasnije se smatra normalnim od jednom do tri puta u nedelji

Reči kao verbalni afrodizijak

Orgazam je najintenzivniji doživljaj sladostrašća. Intenzitet i snaga >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << doživljaja su različiti kod različitih polova, ali i različitih pojedinaca, bez obzira na pol. Otud i pojava da kod vrhunca doživljaja orgazma postoje osobe koje se gube uživajući u tome. Puštaju prodorne krike, dok druge, bez obzira na pol, mogu biti potpuno nečujne. Muškarci se smatraju i ubrajaju u vizuelne tipove, a ženama se više prepisuje reč kao mehanizam za doživljaj verbalnog afrodizijaka.

Brojni muškarci su rečima punim nežnosti, topline, umiljatosti ili uverljivosti aktivirali ženine osećaje, tako da bi odmah dovele sva svoja čula do orgazma.

Muškarci vole da gledaju

Muškarac je oduvek bio vizuelni tip. Muškarci u svakoj situaciji prosto jure da bi ženi zavirili ispod suknje.

Žene vizuelizacijom lakše klasifikuju muškarce: mali muškarac niskog rasta ima veliki polni organ, dok visok muškarac ima manji. To mi se više puta potvrdilo u praksi.

Seks na javnom mestu

Egzibicionisti su uglavnom skloni da ostvare užitak vodeći ljubav na javnom mestu. Postoje slučajevi kada pripadnici oba pola uđu u aktivan seks na javnom mestu, najčešće kad su pod dejstvom raznih droga ili alkohola.

Seks je vrlo složena radnja u kojoj se uživa dušom i telom. U najvećem broju slučajeva potrebni su diskretni uslovi da bi se u njemu kompletno uživalo.

Jednostrani oralni seks

Oralni seks spada u jednu od najvrednijih i najboljih seksualnih radnji. Njegov značaj je višestruko značajan. Ova aktivnost ima svoj viševrednosni način uživanja, koji često veoma vole i žene.

Otpor za početak oralnog seksa je najčešće zbog gađenja i povlačenja žene u sebe, pri čemu ona sve to doživljava kao ponižavanje. Muškarac može na insistiranje svoje supruge ili partnerke ovladati veštinom oralnog seksa, a uvek sa željom da voljenu osobu učini srećnom.

Odglumljeni orgazam

Poznat i negovan u našoj kulturi je uglavnom kod žena. Svaka je žena želela da seskualno zadovolji partnera. U nekim prošlim vremenima samo je 15 odsto žena moglo da doživi orgazam. Danas je to promenjeno iz više razloga, ali glavni činilac je u tome što se danas ranije počinje sa seksom, a i više se zna o tome. Da bi supruga ili partnerka ostavila utisak da mnogo može da mu pruži i da je i ona zadovoljna, dobro bi odglumila orgazam. Muževi i partneri često ni ne primete glumu. Muškarcima je teže da to odglume.

Zablude i istine o potenciji

Mnogi mitovi o seksu, potenciji i plodnosti ni danas nisu prevaziđeni, a najzanimljivije od svega je što čak i specijalizovani časopisi doprinose širenju ovih zabluda.

„Kakav nos, takav i polni organ muškarca”, rekao je rimski pesnik Publije Ovidije Nazon. (43. godine p.n.e - 17. godine n.e). Pri tom dužina nosa nema nikakve veze sa dužinom penisa, tvrdi stručnjak za reproduktivnu medicinu iz Getingena Hans Vilhelm Mihelman. „Bolje bi bilo da muškarcu gledate u noge. Što su stopala veća, to je obdareniji”, savetuje on.

On takođe tvrdi da:

- Stres ne dovodi do neplodnosti, već se zbog neplodnosti nalazimo pod stresom.

- Navodno učestali fenomen da žena iznenada zatrudni nakon što par koji do tada nije imao dece usvoji dete iznosi svega tri odsto i veoma je redak.



Ispostavilo se, međutim, da su neka uvrežena mišljenja zaista tačna. Toplota ima nepovoljan uticaj na proizvodnju spermatozoida. Zato Mihelman preporučuje muškarcima da izbegavaju izlaganje preteranoj toploti (sauna, tople kupke i česta vožnja bicikla s neodgovarajućim sedištem).

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.