Seks posle 40-ih više nije isti: Evo kojih 5 promena su neminovne!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2020, 10:32

Seks posle 40-ih više nije isti: Evo kojih 5 promena su neminovne!

Sasvim normalno.

Kada uplovimo u četrdesete godine, neminovne su hormonske promene. Sa promenama u telu i raspoloženju, menja se i seksualni život.

Kad zakoračimo u četrdesete polako počinje da se menjaju hormoni. A to može dovesti do toga da žene imaju manje želje za seksom. Takođe, može da se dogodi da ženama više treba vremena kako bi bile spremne za seks, te da pate od suvoće vagine.

Taj pritisak može da se smanji uz pomoć lubrikanta. Takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << razgovor s partnerom pomaže da ponovo počnemo da uživamo u seksu.

Što je žena starija, to više opada kvalitet i količina jajnih ćelija, pa je teže zatrudneti.

Mit je da žene u zrelim godinama ne mogu doživeti orgazam. Naime, žena s godinama ima i više iskustva i samopouzdanja. Otvorenija je i više uživa u seksualnom činu. Upravo to su razlozi zašto žene u četrdesetim znatno lakše dožive orgazam nego ranije.

Kako kod žena, tako se i kod muškaraca s godinama menja nivo hormona.

To vodi do toga da on može duže odlagati orgazam, te intenzivnije uživati u seksu. Na taj način će imati više vremena za partnerku, a time je i veća verovatnoća zajedničkog orgazma.

Ako vam ne ide kao ranije u krevetu, to je prilika da u svoj seks unesete neke novine. Isprobavanjem novih stvari, imaćete više novih uzbudljivih doživljaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.