Seća se Hitlera i sletanja na Mesec - Baka Živka ima 99 GODINA i troje čukununučadi, a i dalje živi život punim plućima

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2024, 19:36

Seća se Hitlera i sletanja na Mesec - Baka Živka ima 99 GODINA i troje čukununučadi, a i dalje živi život punim plućima

Ona bi trebalo da bude primer svima nama.

Mnogi nemaju tu sreću da dočekaju duboku starost, a naša sugrađanka, Živka Radovanović, koju od mila zovu baka Živka, drugog marta 2024. godine proslavila je svoj 99. rođendan!

Baka Živka danas ima dve unuke, četvoro praunuka i troje čukununučića, i pravo je oličenje mudrosti, snage i volje za životom.

Rođena davne 1925. godine, baka Živka često ume da prepričava svojim unucima, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << praunucima i čukunucima kako je život nekada izgledao. Naime, Živka se i dan danas sasvim jasno i živopisno seća Drugog svetskog rata koji je počeo 1941. godine, kada je ona bila šesnaestogodišnja devojka.

Pamti vremena kada je nemački političar i diktator, Adolf Hitler, bio na vrhuncu svoje moći i kako je strašno bilo živeti u vreme nemačkog bombardovanja Beograda 1941. godine. Ali i pored svih strašnih vremena stradanja i ratova, ova baka svedočila je mnogim lepim trenucima, kao i velikim događajima koji su promenili čitavo čovečanstvo, poput prvog sletanja na Mesec 1969. godine.

I pored svega što je ova baka proživela i doživela, i dan danas, u skoro desetoj deceniji, ona živi život punim plućima. Baka Živka i dalje brine o svom izgledu i zdravlju, te je čest gost u frizerskim salonima gde najviše voli da radi mini-val frizuru, a svoje slobodno vreme najčešće provodi u šetnji i uživanju sa svojom mnogobrojnom porodicom.

Njena jaka volja za životom daje joj snagu da osvoji svaki novi dan koji dolazi, a njen primer podseća nas da su godine samo broj i da ne predstavljaju prepreku za srećan i ispunjen život. Upravo iz tog razloga, baka Živka predstavlja uzor svima koji je poznaju, a njena porodica ponosna je što je ona baš njihova "baka".

Na kraju, možemo samo da joj poželimo da sledeće godine proslavi i svoj prvi u nizu trocifreni rođendan!

Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.