Savršene obrve u četiri poteza

Izvor: Vesti-online.com, 11.Avg.2010, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savršene obrve u četiri poteza

Obrve mogu da budu guste, debele ili elegantno tanke, ali u svakom slučaju moraju da budu negovane i doterane. Za vas smo izdvojili savete Carmindy, jedne od najpopularnijih američkih stilistkinja koja je napisala knjigu "Crazy Busy Beautiful“. Ona otkriva četiri koraka kako da uvek imate uredne obrve.

Da biste uvek imale lep luk iznad očiju možete da idete i u salon da vam profesionalno sređuje obrve. Na tretmane je potrebno da idete jednom u tri meseca.

KORAK >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 1: ČETKANJE

Pre nego se latite pincete iščetkajte obrve ka gore (ka čelu). To možete učiniti četkicom od prazne maskare, ako nemate pribor koji koriste profesionalci. Potom isecite sve dlačice koje štrče. Za to koristite posebne male makaze. Spremite dve vrste pinceta: jednu sa špicastim vrhovima, koja je dobra za kraće dlake, a drugu sa kosim vrhovima koja će vas osloboditi debelih dlaka.

KORAK 2: PRAVILAN OBLIK

Pre nego što počnete da čupkate obrve, belim kreonom napravite šablon, odnosno isrctajte oblik koji biste želeli da imate. Takođe, bitno je i da uskladite dužinu sa crtama vašeg lica. Tako bi obrve trebalo da počinju u korenu vašeg nosa i da se pružaju do kraja oka.

KORAK 3: POPUNITE PRAZNINE

Da biste pravilno popunili neki nedostatak u gustini obrva, za početak odaberite odgovarajući ton kreona kojim ćete to raditi. Plavuše bi trebalo da biraju ton sličan najtamnijem delu obrva, žene koje su sede treba da koriste tonove da izbegnu dosadu na svom licu, crvenokose sličnu boju svojoj kosi, a brinete ton svetlije od boje svoje kose.

KORAK 4: ZAVRŠNICA

Kada popunite praznine obrva, da biste ih prikazali u pravom svetlu nanesite providan gel za obrve. Može da posluži i kap vazelina. Takođe, ako se pojavi crvenilo na upaljeno mesto stavite malo korektora za podočnjake.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.