Savršen recept: Evo kako da napravite perece bolje i od pekarskih

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2019, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savršen recept: Evo kako da napravite perece bolje i od pekarskih

Oduševićete se!

Ko ne voli kad oseti miris pereca tek izvađenih iz rerne? Ovi će vam se posebno svideti...

Rastopiti kvasac u 50ml tople vode sa šećerom i ostaviti dok ne zamiriše.

Rastopiti puter. U posudu dodati brašno, so, rastopljen puter, mirišljavi kvasac i 250ml vode.

Zamesiti glatko i elastično testo, koje se ne lepi za prste. Prebaciti kuglu testa u čistu posudu i prekriti je folijom. Ostaviti testo na toplom mestu da naraste.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Podeliti testo na 8 delova i od svakog dela oblikovati valjak. Od svakog valjka oblikovati perecu.

U lonac sipati 2,5 litre vode i dodati sodu. Kad voda provri, spustiti perece u nju na 30 sekundi. Izvaditi ih i poslagati na pleh obložen papirom za pečenje.

Namazati ih prethodno umućenim žumancetom s malo vode i posuti morskom solju. Peći perece u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 stepeni 15 minuta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.