Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2019, 08:33 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Savršen recept: Evo kako da napravite perece bolje i od pekarskih
Oduševićete se!
Ko ne voli kad oseti miris pereca tek izvađenih iz rerne? Ovi će vam se posebno svideti...
Rastopiti kvasac u 50ml tople vode sa šećerom i ostaviti dok ne zamiriše.
Rastopiti puter. U posudu dodati brašno, so, rastopljen puter, mirišljavi kvasac i 250ml vode.
Zamesiti glatko i elastično testo, koje se ne lepi za prste. Prebaciti kuglu testa u čistu posudu i prekriti je folijom. Ostaviti testo na toplom mestu da naraste.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Podeliti testo na 8 delova i od svakog dela oblikovati valjak. Od svakog valjka oblikovati perecu.
U lonac sipati 2,5 litre vode i dodati sodu. Kad voda provri, spustiti perece u nju na 30 sekundi. Izvaditi ih i poslagati na pleh obložen papirom za pečenje.
Namazati ih prethodno umućenim žumancetom s malo vode i posuti morskom solju. Peći perece u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 stepeni 15 minuta.
Nastavak na SrbijaDanas.com...