Savet frizera: Sve što ste želeli da znate o farbanju kose u sivo

Izvor: B92, 02.Mar.2016, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet frizera: Sve što ste želeli da znate o farbanju kose u sivo

Farbanje kose u sivo ili preciznije- sivi ombre ili sivi balayage je već neko vreme ultimativni modni detalj.

Ako ste neko ko prati trendove onda ste već isprobali neku od ovih tehnika (ombre, balayage, flamboyage, sombre….) i znate koliko one mogu da budu zahtevne, i koliko mogu da umanje kvalitet kose. Siva varijanta ovih tehnika je znatno zahtevnija po pitanju kvaliteta kose.

Sivo kao boja traži veoma svetlu podlogu i ne trpi žućkaste i zlatne tonove. Ovo znači >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će se u mnogim slučajevima desiti da podloga mora da se dva puta posvetljuje kako bi se dobila dovoljna svetlina- duplo posvetljivanje podloge nosi sa sobom i duplo oštećenje kose.

Sve ovo ne znači da treba preskočiti ovaj divan trend već da mu treba prići sa oprezom i ne zaletati se. Pre svega odrediti da li kosa može da podnese ovakav tretman, zavisno od kvaliteta u kome je kosa i zavisno od same strukture vlasi. Veoma je važno da se u postupku koriste kvalitetni preparati i zaštite koje danas postoje da bi se maksimalno sačuvala kosa.

Kako je ovakav tretman veoma klizav teren u očuvanju kvaliteta kose, lako ćete dobiti gumirane delove koji se više ne mogu ni nazvati kosom – ako ne pazite. Zbog toga je neophodno ovakve stvari raditi u frizerskom salonu u kom će se neko ozbiljno posvetiti vašoj kosi.

Posle ovakvih tretmana korišćenje negujućih šampona, kondicionera, pakovanja i maski je takođe neophodno da bi se očuvala vlas ali i sam sivi ton.

Miloš Fijatović,

frizerski salon ”Fijatović”

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.