Sara Džesika Parker: Ne razmišljam o godinama, ne želim da se suočim sa stvarnošću

Izvor: B92, 02.Feb.2023, 09:55

Sara Džesika Parker: "Ne razmišljam o godinama, ne želim da se suočim sa stvarnošću"

Čuvena glumica Sara Džesika Parker nedavno je "otvorila dušu" za strane medije, te je pričala o svim "malim sitnicama" koje muče žene kad je reč o sopstvenom telu i bjuti rutinama.

Iako je na pragu sedme decenije, glumica drži do svoje linije, a tajna leži u malim stvarima.

"Zapravo, ne testiram puno proizvoda za negu kože... Ne gubim vreme na menjanje ili dodavanje proizvoda svojoj rutini. I, iskreno, proizvodi s previše uputstava i koraka znaju da mi budu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << previše naporni", priznala je.

"Za mene je jednostavnost uvek bila ključna. Imam osetljivu kožu, pa ako nađem proizvod koji mi odgovara, koristim ga dugo. Jedan mudar čovek jednom je rekao da nikad ne kopam po mrljama i nesavršenostima, da ih, jednostavno, ostavim na miru i da za njihovo uklanjanje koristim odgovarajuće proizvode, a ne prste. Od tada se držim tog saveta".

A kad je reč o šminkanju, Sara kaže da ne nosi puno proizvoda, osim, ako određene situacije to ne zahtevaju.

"Za to postoje dva razloga. Prvo, često nosim šminku za snimanje serija i filmova, ponekad, čak, od 16 do 18 sati dnevno. Drugi razlog je taj što se osećam puno više kao ja kada ne nosim šminku", bila je iskrena, te otkrila šta najviše preferira od bjuti proizvoda. "Prilično sam verna sjaju za usne, a ponekad koristim rumenilo. Jedan proizvod koji volim je Laura Mercier Caviar Eye Stick, za koji smatram da je najbolji za stvaranje tzv. smokey eyes izgleda. Takođe, ne nosim puder, već blagi korektor za lice. Više volim da pokažem svoju prirodnu kožu, nego da je prekrijem šminkom, čak i kad nije u najboljem izdanju".

U daljem razgovoru o svojim navikama, glumica je istakla da je zdrava ishrana ključ lepe kože.

"Uzimam vitamine i trudim se da mi ishrana bude ranovrsna, zdrava", kaže te dodaje da je godine, uopšte, ne brinu.

"Zapravo, ne razmišljam o svojim godinama, ne vidim ih kao nešto o čemu bih trebalo da brinem. Ne znam da li je to poricanje ili, jednostavno, ne želim da se suočim sa stvarnošću, ali ne vidim smisao u tome da veštački zaustavljaš svoje vreme. Želim dovoljno dugo da živima kako bih videla svoju decu tokom njihvog odrastanja i menjanja".

"Danas više ne osećam nikakav pritisak, ali, ponekad, imam utisak da ostale možda više brine moj izgled, nego mene, a to je malo čudno. Da ih brine to što imam bore ili sedu kosu. Mislim da postoje zanimljivije stvari u životu? Sećam se, jednog dana sam sedela pored bliske prijateljice, žene mlađe od mene. Nisam bila našminkana, kosa mi je bila skupljena u punđu, videle su mi se sede dlake i to je izazvalo popriličnu paniku. U isto vreme, do mene je sedeo i mlađi muškarac kog inače volim, takođe, je imao sedu kosu i niko se nije obazirao na njegove sede dlake. Tada sam rekla sebi, neću više da se obazirem na tuđa mišljenja".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.