Sandra Sremčević: Prva žena potpredsednica Fudbalskog saveza Srbije ima velike planove VIDEO

Izvor: B92, 20.Jul.2023, 19:05

Sandra Sremčević: Prva žena potpredsednica Fudbalskog saveza Srbije ima velike planove VIDEO

Sandra Sremčević jedna je od četiri žene u svetu koje se nalaze na funkciji predsednika ili potpredsednika nekog nacionalnog fudbalskog saveza. Svakodnevno radi na tome da objasni da su lopta i šut isti za sve, a da je razlika samo u snazi i premijama. Kako je biti prva žena potpredsednica Fudbalskog saveza Srbije?

"Jeste, jako je specifično, lepo je, negde ste ponosni na samog sebe, bez obzira na sve, a s druge strane je velika odgovornost. Znate, velika je odgovornost šta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ćete uraditi i koliko ćete uraditi, ali ja to negde vidim kao svoju misiju i nadam se da ću doneti mnogo toga dobrog i da ću uspeti u tim nekim planovima koje imam vezano za ženski fudbal u Srbiji", rekla je potpredsednica za TV Prva, te dodaje:

"Znate šta da vam kažem, u svetu tri najgledanije, to jeste u Evropi, tri najgledanije utakmice sa najvišim brojem publike su tri utakmice ženskog fudbala, što bi ja rekla, mada ne volim taj izraz, ženski, muški, fudbal, fudbal je fudbal, samo zavisno ko ga i igra".

A koji su planovi za budućnost, Sandra Sremčević je kratko odgovorila:

"Uvek veliki i optimistični. Imamo neke ozbiljne planove da i profesionalizujemo ligu u narednih par godina - da podignemo nivo fudbala u Superligi, Prvoj ligi i Drugoj ligi, normalno, da ojačamo reprezentaciju, da se plasiramo na Evropsko. Ako bog da, da idemo i na Svetsko prvenstvo za četiri godine, ali za sada nam je da dignemo bazu, da pomognemo klubovima i kažem vam, da uđemo u neku poluprofesionalizaciju pa danas, sutra u totalnu profesionalizaciju lige, gde bi mogli ozbiljno i klubovi da zarađuju, ali i grači".

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.