Samo na ovaj način možete da uklonite žute mrlje od znoja sa omiljene odeće

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 14:39

Samo na ovaj način možete da uklonite žute mrlje od znoja sa omiljene odeće

Kada se znoj pomeša sa tragovima dezodoransa ili deterdžentom za pranje veša, na odeći se mogu pojaviti žute mrlje. Dobra vest je ta da ih možete lako ukloniti. Da biste se rešili žutih mrlja sa svoje omiljene odeće biće vam potrebno nekoliko sastojaka.

Evo šta vam je sve potrebno:

250 ml belog sirćeta

500 ml tople vode

120 g sode bikarbone

jedna kašika soli

jedna kašika vodonikovog peroksida (može se kupiti u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << apotekama)

U plastičnom lavoru pomešajte belo sirće i toplu vodu, a odeću sa flekom stavite da se natopi 20 minuta. U drugoj činiji pomešajte sodu bikarbonu, sol i vodonik peroksid dok se ne pretvori u smesu koja nalikuje pasti.

Izvadite odeću iz sirćeta i vode, pažljivo ocedite i sa peškirom utljajte pastu na mrlju, peroksid će je izblediti, a so i soda će potpuno očistiti fleku. Ostavite pastu 20 minuta, pa operite u mašini i pustite da se osuši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Na ovaj način uklonite žute mrlje od znoja sa omiljene odjeće

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jul.2023

Kada se znoj pomiješa sa tragovima dezodoransa ili deterdžentom za pranje veša, na odjeći se mogu pojaviti žute mrlje. Dobra vijest je ta da ih možete lako ukloniti. Da biste se riješili žutih mrlja sa svoje omiljene odjeće biće vam potrebno nekoliko sastojaka.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.