Šamaranje kao eliksir mladosti

Izvor: Vesti-online.com, 26.Okt.2012, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šamaranje kao "eliksir mladosti"

Tata Sombuntam, stručnjak za prirodne zdravstvene terapije sa Tajlanda, tvrdi da može da podmladi ljude jednostavnim šamaranje.

Veruje se da ova tradicionalna tehnika skida bore sa lica, sužava pore i zateže kožu bez potrebe za plastičnim operacijama. Tokom tretmana se određeni delovi lica šamaraju, gnječe i masiraju.

Tata Sombuntam, koja je svoje znanje stekla na Tajlandu, tvrdi da je prva osoba koja se bavi ovakvim tretmanima za lepotu na Zapadu. Svaki 15-minutni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tretman u njenom salonu u San Francisku košta 350 dolara.

Iako ne postoje nikakvi naučni dokazi da ovakav tretman može da pomogne u borbi protiv starenja, lekari se slažu sa činjenicom da tretman poboljšava cirkulaciju krvi i vraća boju u lice. Međutim, Tata i njen muž Mavan tvrde da su rezultati vidljivi odmah posle tretmana.

"Ovo definitivno nije nikakva prevara, ovo je ozbiljna praksa", rekao je Mavan.

Na Tajlandu su takođe veoma popularne i metode poznate kao "udaranje po guzi" - kojima se učvršćava pozadina, kao i "šamaranje grudi", kojom se povećavaju grudi.

Istraživanje koje je uradilo Ministarstvo zdravstva Tajlanda pokazalo je da je tehnika "šamaranja grudi" zaista efikasna i da grudi posle nekoliko tretmana zaista budu veće. Ministarstvo je čak pokrenulo i program za podučavanje žena ovim tehnikama kako bi im se pružila alternativa za plastične operacije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Što vas više šamaraju, sve ste mlađi

Izvor: Kurir, 26.Okt.2012

Petnaestominutni tretman šamaranja u salonu lepote košta 350 dolara..Stručnjak za prirodne zdravstvene terapije sa Tajlanda tvrdi da može podmladiti ljude jednostavnim šamaranjem...Veruje se da ova tradicionalna tehnika briše bore sa lica, sužava pore i zateže kožu bez potrebe za plastičnim...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.