Sada možete kupiti kuću u kojoj je rođen Hari Poter

Izvor: Savršena.com, 23.Sep.2018, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sada možete kupiti kuću u kojoj je rođen Hari Poter

Kuća iz 14. veka u engleskom mestu Lavenham u okrugu Safok gde je navodno rođen slavni čarobnjak Hari Poter iz knjiga Džoane Rouling i dalje je na prodaju godinu dana od kada je objavljen oglas.
To staro zdanje opisano je u knjizi “Hari Poter i Relikvije smrti: Prvi deo” kao mesto gde je Lord Voldemor ubio roditelje čarobnjaka, prenela je britanska televizijska mreža BBC na svom sajtu.
Kuća je na prodaju od prošle godine s cenom od skoro milion funti.  >> Pročitaj celu vest na sajtu Savršena.com << Agent za nekretnine rekao je da kuća još nije našla pravog kupca.

Jedna od najočuvanijih srednjovekovnih kuća u tom delu zemlje, pojavljuje se i u filmovima o Hariju Poteru.
Zdanje je nekada pripadalo porodici De Ver koja je u Srednjem veku bila druga najbogatija porodica u Engleskoj posle kralja.
Kuća je zadržala karakteristike tog perioda, kao što su drvene konstrukcije, kamin, zidne slike i spiralno stepenište sa rukom uklesanim ukrasima na ciglama.
Knjige o Hariju Poteru doživele su planetarni uspeh s više od 45 miliona prodatih primeraka širom sveta. Ekranizacija romana doživela je takođe rekord s više od sedam milijardi dolara zarade.
The post Sada možete kupiti kuću u kojoj je rođen Hari Poter appeared first on Savršena.

Nastavak na Savršena.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Savršena.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Savršena.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.