Sa koliko TAČNO muškaraca žena SME da ima seks, da je ne bi smatrali “lakom”

Izvor: Telegraf.rs, 21.Jul.2016, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa koliko TAČNO muškaraca žena SME da ima seks, da je ne bi smatrali “lakom”

Srednji vek je odavno prošao, a sigurno je i tada bilo više seksa nego što je zabeleženo. Svako vreme ima svoj pogled na seksualnost i na to koliko seksa nam je dozvoljen pre nego što nas društvo etiketira. Evo koja je magična brojka danas.

Društvo definiše mnoga pravila, na primer, da li je ok imati seks odmah posle prvog dejta, da li je ok ući u vezu samo par dana posle završetka stare veze, s koliko godina je ok ući u seksualne odnose...

Postoji i to pitanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << koliko muškaraca žena "sme" da promeni, a i obrnuto, koliko je normalno da muškarac promeni žena.

Poznato je da u mnogim vezama, kad ljudi počnu da se vezuju, dolazi na red pitanje seksualne istorije, odnosno koliko je osoba imala partnera pre nje. Tada se postavlja i pitanje koliko osoba može da svari, pa partneri često lažu i ne priznaju pravu cifru. A ima i onih koji preuveličavaju i to mnogo više rade muškarci nego žene.

Možda je nekad, u strogo patrijarhalnom društvu, važilo pravilo da žena treba nevina da uđe u brak i da ostane sa svojim mužem do kraja života, ali danas se to ne smatra normalnim. Ako je osoba nevina u svojim dvadesetim, ona se smatra previše konzervativnom, kao i osoba u zrelom dobu, koja je imala manje od dva seksualna partnera. Iako se brojke razlikuju od zemlje do zemlje, za većinu evropskih zemalja ta brojka je ista.

Normalnom osobom se smatra ona koja je, u proseku, imala između dva i osam partnera. Malo konzervativniji Španci smatraju da je taj broj ozmeđu jedan i šest, dok opušteniji Francuzi misle da je u redu sve između tri i 10. Za Srbiju, nažalost, nema proračuna, ali možemo da pretpostavimo da smo u evropskom proseku.

U svakom slučaju, bilo da je granica šest, sedam ili 10, sve preko toga je previše.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.