SVRBI VAS KOŽA KADA UĐETE SA HLADNOG U TOPLO? Ne ignorišite, može biti ozbiljna BOLEST

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Dec.2016, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVRBI VAS KOŽA KADA UĐETE SA HLADNOG U TOPLO? Ne ignorišite, može biti ozbiljna BOLEST

A sigurno jeste do sada.

Izraziti noćni svrab na koži kad je toplo, prvi je znak koji bi trebalo da vam bude alarm da imate šugu, i da treba da se javite lekaru.

Nju godišnje u Srbiji dobije oko 5.000 osoba, samo u Beogradu oko 2.000.

NE MOŽETE DA IZVADITE TAMPON IZ V*GINE?! Evo kakav je to ŠOK za vaše TELO kada on ostane predugo

JAVLJAJU SE KOD BEBA! OPASNE SU? Šta predstavljaju ove bele tačkice i kako ih otkloniti? (FOTO)
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Epidemiolog Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu Ivana Begović-Lazarević objašnjava koji su to najupečatljiviji simptomi ove parazitske bolesti koju prenosi šugarac.

– Najupečatljivi znaci koji treba da nam signaliziraju da je možda šuga u pitanju jeste svrab, i to izraziti tokom noći kao i promene na koži koje svrbe. To su obično promene između prstiju, na srednjoj strani ručnog zgloba, ispod pazušnih jama, na dojkama kod žena a na genitalijama kod muškaraca, na gluteusima, butinama, oko pojasa. Promene su najčešće tu, ali može da bude i nekih izuzetaka – navodi dr Begović-Lazarević i dodaje:

– U svakom slučaju osip po teli koji noću svrbi kada se utoplimo treba da bude znak da se javimo lekaru pogotovo ako neko u našem okruženju ima sličnu simptomatologiju - rekla je doktorka za Telegraf.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.