SVRAB GLAVE, bol i PECKANJE? Problem koji možete REŠITI PRIRODNIM PUTEM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2021, 12:15

SVRAB GLAVE, bol i PECKANJE? Problem koji možete REŠITI PRIRODNIM PUTEM!

Uzorkuje ih osetljiva koža

Neprestano češanje po glavi može utiati na vaše samopouzdanje na više načina.

Bilo da je u pitanju obična perut ili pak svrab vlasišta uzrokovan gljivičnom ili bakterijskom infekcijom, sve dok ne pronađete njegov uzrok, možete se osetiti kao pas sa buvama.

Neki od najčešćih uzroka su perut, suvo vlasište, epidermalne ciste, preterana anksioznost, slaba higijena kose, gljivične i virusne infekcije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uzrokovane autoimunom bolešću, i loša ishrana. Banalniji uzroci su promena šampona ili izloženost snažnim klima uređajima.

Zeleni čaj pomaže kod ovih problema

Zeleni čaj drevni je napitak poreklom iz Kine koji pruža brojne zdravstvene koristi, među kojima su i regeneracija i zaceljivanje kože. Jedan od načina nanošenja zelenog čaja je pravo na vlasište sve dok ne osetite olakšanje. Sve što treba uradite je pripremiti litru i po zelenoga čaja, to možete uraditi tako da preko noći ostavite vrećice čaja u vodi. Sledećeg dana u otopinu čaja dodajte dve kašike sirćete od jabuke i dobijenom smesom isperite kosu i vlasište. Zatim zavežite kosu u punđu i ostavite da odstoji 15 do 30 minuta. Zatim isperite.

Masaža glave

Masaža pomaže opustiti telo na više načina. Stoga, ako imate bolove na vlasištu, masiranje vlasišta vrhovima prstiju može pomoći da se osećate bolje jer će pomoći stimulisanju nervnih završetaka i krvnih arterija koji se nalaze na spomenutom području.

Kafa je odlična pomoć

Kafa osim što je odlično piće, maska od kafe je odlična za probleme kože glave. Ono što je potrebno jeste: 1 kašičica instant kafe u prahu, 1 kašičice ricinusovog ulja, 1 kašičica kokosovog ulja i 2 kašike jogurta.  Sastojke pomešajte i kada dobijete glatku smesu nanesite je na vlasište. Masirajte ga nekoliko minuta, a zatim kosu zamotajte u navlaženi peškir i pustite da odstoji 2 sata. Nakon toga, isperite je šamponom i nastavite s normalnom negom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.