SVAKA veš mašina može i OSUŠITI odeću, pa tako i ta u VAŠEM kupatilu - SAMO jednu prostu stvar treba da uradite

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2024, 19:36

SVAKA veš mašina može i OSUŠITI odeću, pa tako i ta u VAŠEM kupatilu - SAMO jednu prostu stvar treba da uradite

Ne morate bacati novac na popularne mašine za sušenje veša, sve već imate, samo i ne znate.

Veoma često nam se dešava da nam je u određenom trenutku potrebna baš ta majica, sako, pantalone ili nešto četvrto što želimo odmah da obučemo, a upravo te komade garderobe smo tek oprali. Mnogi ljudi izbegavaju "prisilno" sušenje veša na radijatorima, što je svakako u redu, jer nikako nije zdravo.

Posebno u jesenjim i zimskim mesecima, kada je vlažnost vazduha >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << veća u odnosu na letnje periode, većina domaćinstava ima problem sa prekomernom vlažnošću, koju bi sušenje veša u stanu ili na radijatoru dodatno pogoršalo. S druge strane, otežano je sušenje napolju, zbog čestih vremenskih neprilika, šta je onda idealno rešenje?

Svakako da ne može svako sebi, pored mašine za pranje da priušti i mašinu za sušenje veša, ali zapravo vam ona nije ni potrebna! Vaš veš možete mnogo brže i lakše osušiti upravo u mašini u kojoj ste ga prethodno i oprali, i to samo uz jedan genijalan trik.

Sve što treba da uradite jeste da u mašinu za veš dok je odeća još mokra ili vlažna ubacite jedan deblji peškir i da istu tu stvar koju želite da osušite ubacite nazad u vašu mašinu. Nakon toga uključite mašinu obavezno sa najjačom centrifugom, i sačekajte da mašina obavi sav posao.

Kada izvadite odeću iz mašine primetićete da je peškir upio svu vlažnost i da je vaš odevni predmet zapravo suv! Dodatni trik bi bio taj da birate što veći peškir.

Srbija Danas/N.P.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.