STRES, DIJABETES: Evo šta sve može da bude uzrok nenormalnog OPADANJA kose

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2019, 06:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRES, DIJABETES: Evo šta sve može da bude uzrok nenormalnog OPADANJA kose

Otkrijte glavne krivce.

Uzroci mogu biti mnogobrojni. Od manje zabrinjavajućih, poput nedostataka vitamina i minerala, do više komplikovanih poremećaja u metabolizmu. Jedan od glavnih faktora je stres, loša ishrana ili loš odabir kozmetike za negu kose.

Stres generalno loše utiče na čovekov organizam i dovodi do promena. Gubitak kose od stresa je jedan od njih, jer se direkto deluje na hormonski poremećaj koji je sklon ovom problemu.

Loša i nebalansirana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ishrana takođe ima loš uticaj na organizam,i kao rezultat toga dolazi do tanjenja vlasi, koje se lome i opadaju. Nedostatak vitamina, naročito vitamina B, loše utiče na kosu.

Manjak minerala cinka, gvožđa i proteina dovode do ovih i sličnih problema. Trebalo bi izbalansirati ishranu bogatu ovim vitaminima i mineralima, a ukoliko niste u mogućnosti, onda se bacite na upotrebu suplemenata i pomoćnih hemijskih sredstava, jer telo ne može da trpi. Novi je početak, svaki novi dan!

 Zdravstveni problemi takođe mogu mnogo da utiču na opadanje kose.

Oboljenje štitne žlezde-uglavnom kada dođe do smanjene funkcije štitne žlezde, dolazi do poremećaja endokrinih hormona koji su direktno povezani za CNS

Dijabetes - hronično oboljenje zvano tihi ubica, koji dovodi do slabosti periferne cirkulacije i samim tim dlaka ne dobija dovoljno hranljive materije, pa se lomi i opada

Policistični jajnici - usled viška androgena hormona, dolazi do opadanja kose

Poremećaj hormona u organizmu - sveukupno dovodi do disbalansa celog organizma, uključujući i rast, odnosno gubitak kose.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.