SRPSKI TAJLAND - celodnevni užitak od 300 DINARA na EGZOTIČNOM OSTRVU! Od lepote peska, vode i prirode DOSLOVNO STAJE DAH

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2023, 17:05

"SRPSKI TAJLAND" - celodnevni užitak od 300 DINARA na EGZOTIČNOM OSTRVU! Od lepote peska, vode i prirode DOSLOVNO STAJE DAH

Ostrvo je za ljubitelje prirode i egzotičnih destinacija pravo otkrovenje. Godinama je skrivano od najezde turista. Nalazi se na oko 80 km od Novog Sada.

Ljubitelji egzotičnih destinacija sasvim sigurno su već čuli za ostrvo Ko-Čang, treće najveće ostrvo na Tajlandu, manje popularn od Puketa i Samuija, ali jednako lepo i uzbudljivo, sa neverovatnim plažama i prizorima, ali bez gužve.

 Isto ime nosi i ostrvce na Dunavu kod Sremskih Karlovaca, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zovu "srpski Tajland". Do njega se ide čamcem, a kako kročite na peščanu plažicu imate utisak kao da ste otišli u neki raj ili recimo na Sejšele.

Posle samo desetak minuta vožnje Dunavom, stiže se do neverovatne oaze sa netaknutom prirodom u kojoj ćete uživati u pesku, vodi i neobičnom rečnom rastinju, a društvo će vam praviti i galebovi, patkice, labudovi...

Peščani sprud koji je nastao tek pre nešto manje od dvadeset godina, danas je raj za one koji predah traže u hladnoj vodi, dobroj muzici, kampovanju, pitomoj divljini. Sprud je sve veći i obrasao je rastinjem, mala džungla za sve koji žele da se sjedine.

A post shared by Gde za vikend? Srbija u ❤🚴‍♂️🚘 (@vikend.beg)

Na ostrvu ćete pronaći nekoliko barova i kafića u kojima možete potpiti kafu, pivo ili koktel dok uživate u zalasku sunca.

Prevoz se obavlja čamcima koji kreću sa obale kraj hotela Dunav u Sremskim Karlovcima. Ostvro poseduje dve plaže, severnu i južnu, tj. drugu i prvu. Na drugoj, severnoj, više je mesto za chill, alternativu, odmaranje, pijuckanje, oživljavanje oblaka. Prva plaža je pak veća i pogodnija za decu. Tu su i čuvene mekike, bar Ajkula, teren za odbojku. Obe plaže su povezane stazom kroz šumu gde se zapravo nalazi kamp. Cena prevoza čamcem iznosi 150 dinara do prve ili 200 dinara do druge plaže, po smeru/ po osobi, piše na sajtu Putriota.

Kampovanje je dozvoljeno u predviđene delove za podizanje šatora. Uglavnom je to deo koji je unutar ostrva (čitaj: ne na plažama, tik uz reku). Mesto za šator košta 100 dinara tokom radnih dana, ili 200 dinara tokom vikenda, po osobi. Plaćanje kamp mesta uključuje korišćenje: kamp mesta za šator, sudopere sa tehničkom vodom, tuš kabine, upotrebu toaleta, punjenje laptopa ili telefona.

A post shared by Srbija i priroda 🇷🇸 (@srbija_i_priroda)

Ovo ostrvo lokalci zovu još i Majmunsko ili Karlovačko ostrvo, ali i Dunavski Maldivi... A kako god ga zvali, jedno je sigurno njegova pitomost i lepota malo koga ostavljaju ravnodušnim.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.