SRBI, pomolite se Svetom Serafimu - Ovo su bili saveti jednog od najvećih čudotvoraca, poštujte njegovo MOLITVENO pravilo

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2024, 14:01

SRBI, pomolite se Svetom Serafimu - Ovo su bili saveti jednog od najvećih čudotvoraca, poštujte njegovo MOLITVENO pravilo

Sa velikom ljubavlju lečio je sve duševne i telesne bolesti. Toliko je bio poznat i voljen da je dnevno dolazilo skoro po dve hiljade ljudi na lečenje ili savete, ili samo za njegov blagoslov. Odlikovao se velikom smernošću. Kada ga je ceo svet slavio, on je sebe nazivao ubogi Serafim.

Prepodobni Serafim Sarovski je jedan od najvećih ruskih pravoslavnih podvižnika, prozorljivaca i čudotvoraca, a slavi se kao svetitelj.

Njegove reči, prenete nekom posebnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ljubavlju i prepune neke tihe, životne vlasti, zagrevala su ljudska srca, čak i ona okorela i hladna. Sa velikom ljubavlju lečio je sve duševne i telesne bolesti.

Dana 14. januara 1833. godine starac Serafim je završio svoj život na zemlji, u svojoj običnoj beloj podrasi, klečeći na kolenima na svagdašnjem mestu svojih molitvenih podviga, pred ikonom Božje Matere "Umilenje". Oko vratu mu je visio mali krst sa raspećem, a ruke su mu bile prekrštene na grudima.Rečima “Radosti moja, Hristos Vaskrse!” Sv. Serafim je pozdravljao svakoga ko mu je dolazio u susret i svakome se klanjao do zemlje.To nije činio samo u vreme Vaskrsa, već tokom cele godine. Sv. Serafim Sarovski je razumeo tu istinsku radost Hristovog Vaskrsenja koja je nadilazila sve životne probleme, muke i patnje.

Molitveno pravilo

Molitveno pravilo Svetog Serafima, koji je bolovao od vodene bolesti, čita se ujutru, pre svakog obeda i naveče. Sastoji se iz molitve "Očenaš" (tri puta), molitve "Bogorodice djevo" (isto tri puta) i molitve koja se zove Simbol vere, u kojoj ispovedamo pravoslavnu veru.

Nakon što izvrši pravilo, pobožnik treba da se bavi svojim uobičajenim poslom. A, dok radi u kući ili putuje, gde god da se nalazi, neka tiho izgovara Isusovu molitvu , "Gospode Isuse Hriste, Sine Božiji, pomiluj me grešnog".Ako se nalazi u društvu — porodice ili prijatelja , neka samo izgovara u sebi: "Gospode pomiluj!", do ručka. Pred ručak treba ponovo pročitati pravilo i onda ponovo pred počinak.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.