SRBI JEDU dve VRSTE SLANINE - Evo koja je bolja, jedna sadrži sastojak koji nije dobar za zdravlje, obratite PAŽNJU

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Mar.2024, 12:48

SRBI JEDU dve VRSTE SLANINE - Evo koja je bolja, jedna sadrži sastojak koji nije dobar za zdravlje, obratite PAŽNJU

Kada kupujete slaninu prilikom kupovene obratite pažnju na to koju vrstu uzimate.
Srbi vole slaninu i oduvek je bila nezaobilazna na bilo kojoj trpezi, bilo da je reč o uobičajenom ručku,  u toku radova na polju, kada je potrebna dodatna energija ili prazničnoj trpezi.
Mnogi su je dugo, nepravedno, svrstavali na lisu namirnica koje nisu dobre za zdravlje, ali lekari su saglasni, ova masna namirnica pozitivno utiče na organizam, naravno, ako se uzima umereno, kao i svaka druga namirnica ili obrok, umerenost je ključ.
Šta sadrži slanina:
vitamine rastvorljive u mastima, uključujući A, D, E esencijalne aminokiseline - linolensku, stearinsku, palmitinsku i druge nezasićene i...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.