ŠPANSKA POSLASTICA KOJOJ NEĆETE ODOLETI! Napravite ćurose: Zaljubićete se na prvi zalogaj (RECEPT)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2020, 19:01

ŠPANSKA POSLASTICA KOJOJ NEĆETE ODOLETI! Napravite ćurose: Zaljubićete se na prvi zalogaj (RECEPT)

Morate ih probati!

Španci su veliki hedonisti koji uživaju u svojoj raznovrsnoj kuhinji, muzici, plesu. Čuli ste za paelju, gaspaćo, tortilju, tapase, sangriju, a na neke svoje proizvode su izrazito ponosni, kao što je iberijska šunka. Ćurosi  su među omiljenim slatkišima Španaca, jedu ih za doručak uz šolju kafe, ali i tokom dana, uglavnom posuti šećerom.

 Šta nam je sve potrebno:

500 ml vode

125g putera

2 kašike >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << šećera

malo soli

450 g brašna

3 jaja

šećer u prahu

vanilin-šećer

Način pripreme:

U posudu sipati vodu, puter,  šećer, so, i mešati sve dok ne proključa.

Nakon toga smesu skloniti sa šporeta i polako dodavati brašno uz stalno mešanje. Mešajte drvenom kašikom dok se ne razbiju grudvice brašna, smesa ujednači i ne počne da se odvaja od posude.

Kada se smeša malo ohladi, dodati jaja, jedno po jedno.

Potom stavite testo u staklenu  posudu, prekrijte providnom folijom, pa u frižider na 30 minuta. Uzmemo špric za kolače (ćurosi podsećaju na tanke dugačke tulumbe), pravite štapiće i direktno ih stavljajte da se prže u vrelom ulju.

Kad postanu zlatno žuti, izvadimo ih  i slažemo na  papirni ubrus, kako bi se upio višak masnoće. Ćurose pospite šećerom u prahu, vanilin-šećerom ili u posebnu staklenu činiju sipajte otopljenu čokoladu za umakanje.

Napomena: Ova količina je dovoljna da se naprave ćurosi za 4-5 osoba.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.