ŠOLJA OVOG NAPITKA BRZO SMANJUJE NERVOZU, A NIJE KAFA: Neverovatan prirodni lek protiv stresa

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2020, 14:56

ŠOLJA OVOG NAPITKA BRZO SMANJUJE NERVOZU, A NIJE KAFA: Neverovatan prirodni lek protiv stresa

Naučnici su dokazali

Miris limunske trave može da vam pomogne da ove zime ostanete smireni i relaksirani.

U svojim istraživanjima, brazilski naučnici s federalnog univerziteta Sergipe merili su psihološke i fizičke pokazatelje, poput osećaja tenzije i otkucaja srca, kod više od 40 ispitanika.

Oni koji su pre testa stresa udahnuli aromu limunske trave bili su manje anksiozni i napeti.

Iako su se i njihovi nivoi stresa povećali tokom testa, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mnogo su se brže snizili po završetku testiranja, nego kod ispitanika iz kontrolne grupe.

Zato, ako osetite napetost i povećanje stresa, zašto sebi ne biste priuštili šoljicu čaja od limunske trave?

Čaj se priprema tako što u jednu šolju hladne vode stavite jednu iseckanu stabljiku limunske trave. Vodu sa limunskom travom zagrejte dok ne provri, a zatim ostavite da odstoji oko 20 minuta. Čaj će biti još ukusniji ako u njega dodate i malo nane.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.